ABM Accountants blijft groeien.

Onze jaarlijkse balansbespreking bij ABM Accountants in Zonhoven begint ook ‘post-corona’ met de gepaste chitchat. “Iedereen gezond? Thuisgewerkt? Maatregelen?”

Tot de gastheer ons tussen neus en lippen nog eens bedankt voor de rebranding die we vier jaar geleden voor zijn kantoor deden. We krijgen al wel eens een compliment over hetgeen we doen, maar nu volgde er een betoog dat recht uit de mond van de betere new-business developer kon komen. En dat we u daarom zeker niet willen onthouden.

Team ABM Accountants

De oprichters van ABM Accountants (hier ook letterlijk) achter hun team. Enkele van de jonge talenten worden klaargestoomd om in 2022 het roer mee in handen te nemen.

Vier jaar na rebranding groeit accountantskantoor nog steeds ‘van mond-tot-mond’.

rebranding trekt behalve nieuwe klanten ook nieuw talent aan.

“Mijn partners geloofden hier initieel zeker niet zo sterk in als ik,” steekt Dirk Mangelschots van wal. “Maar nu ze de resultaten zien in harde cijfers (we blijven accountants hè), zijn ze meer dan overtuigd. De groei die we de voorbije vijf jaren hebben gekend is zeker niet uitsluitend, maar wel onlosmakelijk verbonden met onze merkoefening samen met Liswood & Tache.”

ABM Accountants ontstond in de jaren ’90 uit de samenwerking tussen Arnaud ‘A' Alders, Freddy ‘B’ Bollen en Dirk ‘M’ Mangelschots. Standplaats werd Zonhoven, dicht genoeg bij het cliënteel dat ze de voorgaande jaren elk afzonderlijk hadden opgebouwd, en centraal genoeg om het woon-werkverkeer voor iedereen ongeveer gelijk te maken. 

Van daaruit groeide het kantoor gestaag maar zeker. Maar voor Mangelschots zeker niet snel genoeg. De verregaande automatisering en digitalisering die hij samen met enkele medewerkers doorvoerde verhoogde de efficiëntie, en dus ook de capaciteit van het kantoor aanzienlijk. En potentieel voor een innovatief accountancy-aanbod met focus op groei, was er volgens Mangelschots in Limburg en de Antwerpse Kempen nog meer dan genoeg.

“Wij waren het eerste accountantskantoor in heel België dat standaard drie in plaats van twee boekjaren in onze balansen opnam,” kijkt de ondernemer op die periode terug. “En we zijn daarin nog altijd een uitzondering, maar nu wil niemand meer terug naar het oude, met maar twee boekjaren. Wij niet, maar ook onze klanten niet. Want deze (achteraf bekeken) eenvoudige innovatie maakt een wereld van verschil voor het accuraat analyseren van een balans of resultatenrekening.”

ABM Accountants rebranding nieuwe kantoren

De stilaan uitgeleefde kantoren en de stabiele groei van de business dwongen A, B en M uit Z ertoe om uit te kijken naar meer ruimte. Na enkele jaren van onderhandelen met de gemeente kon dat in de vorm van een ingrijpende verbouwing en uitbreiding van het bestaande bedrijfspand aan de Eikenenweg.

Voor Mangelschots & C° meteen ook het gedroomde moment om het wat brave, onopvallende imago van het kantoor een boost te geven.

Waarom ze Liswood & Tache kozen om die klus te klaren, blijft voor eeuwig en altijd een goed bewaard geheim. Was het gewoon uit sympathie, omdat we toevallig klant bij hen waren? Of omdat ze onze eigen rebranding (van Commun•Sense en Kixx naar Liswood & Tache) enkele jaren voordien zo geslaagd vonden? Of omdat onze andere cases hen aanspraken? We zullen het nooit met zekerheid weten. Het blijven accountants, inclusief beroepsgeheim en discretieplicht.

Maakt ook niet uit. Waar het om gaat is dat ABM Accountants, in de woorden van Dirk Mangelschots: “in vier jaar tijd is uitgegroeid van een plaatselijk kantoor dat ‘niemand’ kende tot een ‘gerespecteerde regionale speler met een zeer goeie naamsbekendheid’. 

ABM Accountants rebranding nieuwe kantoren achtergevel

De imagocampagne met de werknaam ABM 2.0 lieten we samenvallen met de verbouwing van onze kantoren. Daardoor hadden we een dik jaar de tijd om de komst van ons nieuwe verhaal aan te kondigen. Via een zorgvuldig geplande interne communicatiecampagne overtuigden we eerst het team ervan dat het stof waar ze de komende maanden letterlijk doorheen zouden moeten, uitzicht gaf op een nieuw elan. Later volgden campagnes via sociale media en andere directe en indirecte externe kanalen. Een nieuwe website maakte het plaatje compleet.

Meteen na het geslaagde openingsevenement in 2016, in de compleet vernieuwde kantoren, startten we bovendien met een digitale nieuwsbrief over fiscaliteit, boekhouding en accountancy. Zowel naar onze klanten als naar andere bedrijven die aangaven in onze kennis geïnteresseerd te zijn. Zo blijven we permanent in the picture en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.”

ABM Accountants rebranding huisstijl

Nieuwe klanten betekende ook aantrekken van nieuwe medewerkers. “En ook dat lukt dankzij het nieuwe imago veel beter”, beseft Mangelschots maar al te goed. “Interessante profielen, zoals de medewerkers die het kantoor mee groot maakten, vinden ons nu veel makkelijker. Ze zien ABM Accountants als een sterk merk, waardoor dezelfde uitdagende job met hetzelfde groeipotentieel voor hen plots veel aantrekkelijker wordt.”

Groei tenslotte wordt ook nog altijd uitgedrukt in omzetstijging. Vóór de rebranding kende het kantoor een eerder beperkte jaarlijkse groei, maar sindsdien spreken ze in double digits. Met uitschieters boven de 20%. En ondanks corona gaat het huidige boekjaar dezelfde richting uit.

“Spijtig misschien voor Liswood & Tache,” grapt Mangelschots er achteraan, “maar vier jaar later werkt de mond-tot-mondreclame nog altijd na. Ze hadden hun werk maar niet zo goed moeten doen. Maar ze moeten ook niet wanhopen. In 2022 zullen enkele jonge talenten uit het team het roer mee in handen nemen. Dat project, met de toepasselijke naam ABM 20.22, staat al in de stijgers. En voor het marketing- en communicatieluik daarvan kloppen we gegarandeerd weer bij hen aan. Never change a winning team.” 


Ook toe aan een rendabele rebranding? 

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.