Beheren en bestellen is nu kinderspel.

HiKOKI Power Tools staat in voor de verkoop, distributie en technische ondersteuning van elektrische gereedschappen van HiKOKI. In België staat hun hoofdkantoor in Wemmel.

Dankzij een distributienetwerk van ruim 300 professionele vakhandelaren staan ze als bedrijf heel dicht bij hun klanten. Het sterke merk HiKOKI (voorheen Hitachi) neemt een vooraanstaande positie in op de markt van professioneel elektrisch gereedschap.

Efficiënt bestel- en beheersysteem

 

“Het beheer van onze website verliep moeilijk en was erg complex. Dealers konden geen bestellingen online plaatsen. Dat maakte het allemaal omslachtig en tijdsintensief voor hen”, vertelt Marc Robberechts Marketing & PR Supervisor Benelux. “Daarom vroegen we Liswood & Tache om het gebruiksgemak van onze website voor de HiKOKI-dealers én ons eigen personeel flink op te krikken.”

Hikoki bestelpaltform BeNeLux

Tal van nieuwe mogelijkheden

“Die mooie uitdaging namen we graag aan”, vertelt Kurt Deneire, accountmanager en vennoot van het communicatiebureau. “We verbeterden de toegankelijkheid van de website door hem te voorzien van een aparte dealerzone. En we zetten een efficiënt overkoepelend beheersysteem voor alle HiKOKI-producten op poten.

Dealers en personeel beschikken nu over tal van nieuwe mogelijkheden die hen veel tijd besparen. Het websitebeheer en voorraadbeheer verloopt veel gemakkelijker. Ook de mogelijkheid om promo’s aan te bieden, garantieaanvragen op te volgen, speciale events aan te maken, verkooppunten en dealers toe te voegen of te verwijderen, en producten, toebehoren en wisselstukken toe te voegen, verloopt nu veel gemakkelijker.”

 

Tevreden dealers

“De HiKOKI-dealers zijn tevreden over ons nieuwe digitale bestelsysteem. Zie het als een grote webshop waar ze bestellingen kunnen plaatsen, hun historiek kunnen bekijken, herstellingen kunnen aanvragen en retourzendingen kunnen uitvoeren”, vult Davy Joha, Marketing & PR Manager Benelux aan. “Het leven van de dealers is er een stuk gemakkelijker op geworden. Dat geldt ook voor onze eigen werknemers. Het is veel prettiger werken voor hen omdat ze alles nu mooi online en op één locatie terugvinden.”

 

Soepele overgang

“HiKOKI heette eerst Hitachi, een naam die de meesten nog wel zullen kennen. Voor Hitachi hadden we destijds dit digitale systeem al uitgewerkt. Omdat Hitachi een naamsverandering onderging, was het nodig om ook het digitale systeem in een nieuw jasje te steken. Daarmee hebben wij onze bijdrage mogen leveren aan de succesvolle overgang van Hitachi naar HiKOKI”, besluit Kurt Deneire niet zonder enige trots.

 


Wilt u uw dealers en uw eigen personeel online en digitaal ook meer gemak aanbieden?

Neem dan contact met ons op voor een verkennend gesprek. We overlopen graag de mogelijkheden met u.