Hoe Employer Branding het verschil kan maken

De vier woonzorgcentra van Ocura bieden hun bewoners een warme en zorgzame thuis. Een missie waar de meer dan 450 gedreven medewerkers dagelijks voor staan. Samen zetten zij maximaal in op een zo comfortabel mogelijke woonzorgomgeving met professionele begeleiding.

Hoe Employer Branding daarbij het verschil kan maken doen we u hier graag een keer uit de doeken. In tegenstelling tot de ‘persoonlijke weetjes’ uit onze Employer Branding campagne voor de woonzorgcentra van Ocura. Die blijven netjes binnenskamers.

Uitdaging

Dat de zorgsector met een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel kampt, is een understatement van formaat. Het vinden en behouden van de juiste medewerkers is dan ook een voortdurende strijd. Een strijd die bovendien gestreden wordt met ongelijke wapens.

Om het scherp te stellen: de budgetten daarvoor lijken bij sommigen wel vergelijkbaar met die van zuiver commerciële ondernemingen. Niet zo bij de vier woonzorgcentra van Ocura. Om hun missie waar te maken moeten zij zich daarom op een creatievere manier weten te onderscheiden in de bijzonder krappe, hoog concurrentiële markt.

Gelukkig hebben ze daarvoor één grote troef: bij Ocura worden zorgmedewerkers niet geëvalueerd op basis van het aantal prestaties dat ze loggen in ‘het systeem’, maar aan de hand van de tevredenheid van de bewoners.

Ocura advertentie campagne Employer Branding

Oplossing

Met andere woorden: medewerkers krijgen bij Ocura meer tijd om precies dat te doen waarvoor ze in het vak zijn gestapt, waarvoor ze hun roeping zijn gevolgd: mensen die daar nood aan hebben de gepaste zorg verlenen. 

Dat vertaalden we in een campagne waarin niet de zorgverlener - die zichzelf meestal niet zo’n held of heldin vindt - maar de bewoner centraal werd gezet.

De USP dat je als medewerker bij Ocura wel degelijk de ruimte krijgt voor persoonlijke aandacht en zorg, maakten we duidelijk aan de hand van een aantal ‘persoonlijke weetjes’ van die bewoners. Kleine dingetjes die je alleen maar kan kennen wanneer je de tijd krijgt om de mensen voor wie je zorgt wat extra aandacht te geven.

Employer Branding Ocura social media

Campagne Concept: “Waarom Jeanne/Pierre/Louis … ?”

Door de bewoner centraal te stellen, creëerden we een campagne die zorgmedewerkers in het hart raakt. Omdat ze hen ervan overtuigt dat werken bij Ocura meer inhoudt dan alleen zorgtaken uitvoeren. En ‘het systeem voeden met data’.

Ons doel was om bestaande medewerkers zo op een piëdestal te zetten, en hen te danken voor hun onvoorwaardelijke inzet.

Door aan te tonen dat bewoners bij Ocura plezier mogen hebben in het leven, laten we potentiële medewerkers zien dat ze bij Ocura de kans krijgen om écht te zorgen, om een band op te bouwen met de bewoners en een significante impact te hebben op hun leven.

Auto-sticker Employer Branding campagne Ocura

Creatieve en budgetvriendelijke Aanpak

Met het oog op maximale return on investment integreerden we onze boodschappen op een originele en creatieve manier in het dagelijks leven:

  • Wagenwrapping bracht onze boodschap naar buiten via zorgvoertuigen die werden omgetoverd tot rijdende billboards.

  • Stickers op de achterruit van hun privé wagen of fluorhesjes voor wie met de fiets naar het werk komt, resulteerden in maar liefst 150 rijdende reclamepanelen. En maakten van de medewerkers echte merkambassadeurs.

  • Spandoeken met de herkenbare visuals werden aangebracht op Heras-hekken op strategische locaties rond het woonzorgcentrum en in de ruimere omgeving.

  • A0- en A4-posters werden verdeeld bij plaatselijke bedrijven, gemeenschapscentra en andere openbare plekken.

  • Koffiemokken en Canderel-dispensers voor gebruik in het woonzorgcentrum maar ook in de locale horeca, maakten één van onze boodschappen alvast extra opvallend en herkenbaar.

  • Placemats en Bierkaartjes vormden een subtiele reminder tijdens de maaltijd of bij een drankje, zowel binnen als buiten het woonzorgcentrum.

  • Een gerichte online campagne via de website en social media platforms werd nog versterkt door visueel aantrekkelijke content en getuigenissen van huidige medewerkers.

Resultaat

De campagne  sprak direct tot het hart van potentiële kandidaten die op zoek zijn naar een werkomgeving waarin zij hun passie voor zorg kunnen uitoefenen met de tijd en aandacht die zij daarvoor nodig achten.

Door creatief gebruik te maken van het beschikbare budget, wisten we een krachtige en emotioneel prikkelende boodschap over te brengen.

De respons overtrof onze verwachtingen al na enkele weken, wat resulteerde in een significante toename van gekwalificeerde sollicitaties en een versterkt werkgeversmerk in de zorgsector.

Kan Employer Branding ook voor u het verschil maken?

Contacteer ons dan zeker eens voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.