Rebranding van een icoon van de security business.

Iconisch merk van beveiligingsapparatuur schittert na jaren afwezigheid weer wereldwijd

Eind 2019 beslist United Technologies Corporation (UTC) om Interlogix - sinds 2000 een wereldmerk in de beveiligingsindustrie - in de US en Canada van de markt te halen. 

De beslissing kwam niet helemaal onverwacht, maar ging toch als een schok door de sector. En zorgde wereldwijd voor verwarring.

Interlogix stops in US and Canada
Interlogix-klanten in Europa, Australië en de rest van de wereld vragen zich terecht af wat dit voor hun business zal betekenen.

Het antwoord op die vraag was in principe eenvoudig: niets. Interlogix werd immers alleen in de Verenigde Staten en Canada van de markt gehaald.

Maar in een mondiaal geconnecteerde business heb je niet meer nodig om globaal verwarring te zaaien. Een Europeaan die het merk googelde stootte steevast op artikels over de stopzetting. 

Die situatie stelde de andere markten voor een ingrijpende keuze: toch verder gaan met de merknaam Interlogix, of van de gelegenheid gebruik maken om de merkarchitectuur eens kritisch onder de loep te nemen. Het werd dat laatste.

Protected by Aritech Europe Equipment

Aritech-sticker uit de jaren negentig. voor wie hem nog aan het raam heeft hangen vandaag weer helemaal relevant.

Marktonderzoek bij medewerkers en internationale klanten

Een interne bevraging en een marktonderzoek bij een representatief staal van het cliënteel in de EMEA, leverde een aantal bijzondere inzichten op.

Zo zag een grote meerderheid van de ondervraagden geen toekomst meer voor Interlogix als internationale, overkoepelende merknaam voor het globale aanbod aan inbraak- en video-beveiligingsproducten. 

85% van de ondervraagden zag dat wel voor het al van in de jaren ’70 bestaande merk Aritech.

Dat merk kende een bijzondere levensloop. Van A-merk in de jaren ’80 en ’90 tot helemaal verdwenen na overname door General Electric (GE) en later United Technologies (UTC). Nu ja, helemaal verdwenen … sterke merken kunnen tegen een stootje.

Aritech replaces Interlogix Brand

Aritech wordt Carrier’s global intrusion and video brand

In augustus 2020 hakt moederhuis Carrier - na afsplitsing van UTC de nieuwe eigenaar van de securitymerken - de knoop door en beslist om Aritech voortaan als Global Security Brand aan zijn portfolio toe te voegen, ter vervanging van Interlogix, met als objectief:

Mensen en activa zoals winkels, kantoren, financiële instellingen, scholen en woningen beter beschermen met geïntegreerde beveiligingsoplossingen die de traditionele grenzen tussen toegangscontrole, inbraakbeveiliging en video overschrijden.

Logo en merkarchitectuur

Liswood & Tache kreeg de opdracht om het iconische merk in eer te herstellen en de nieuwe merkarchitectuur voor Aritech als Global Brand uit te tekenen, het overkoepelend logo te ontwerpen en er een passende baseline bij te bedenken. 

Aritech 2020 logo origin

Het nieuwe logo combineert het beste van drie werelden en overspant daarmee een geschiedenis van meer dan 40 jaar

Om de continuïteit in sales maximaal te garanderen werden de bestaande product brands bewaard - waaronder ook een Aritech-productlijn - en werd er in het logo een referentie naar het oude Interlogix-logo verwerkt. 

Als basis voor het nieuwe logo zochten we in onze archieven - we werken al sinds 1992 voor het merk - ook het oorspronkelijke Aritech-logo op. Een zet die bij de lancering meteen op groot enthousiasme werd onthaald.

Al was het bijna 20 jaar geleden dat het in deze vorm nog officieel verscheen, de herkenning - en vooral de erkenning - waren er duidelijk niet minder om.

‘The A-brand is back!’
Aritech - Safeguarding the Irreplaceable

het A-merk was terug. de grote herkenbaarheid in combinatie met een eigentijdse beeldvorming zorgden voor instant acceptatie en vertrouwen van alle stakeholders

Baseline en key-visuals met een onmiskenbare aspiratie

‘Safeguarding the Irreplaceable’ vat de essentie van de merkbelofte van Aritech als security brand perfect. Een reeks van duidelijk herkenbare key-visuals tonen daarbij in welke markten en sectoren het merk een koppositie ambieert, mocht het die daar nog niet hebben.

Aritech - Safeguarding the Irreplaceable

Een heel herkenbare reeks key visuals illustreren markt- en productsegmenten

Internationale lancering met nieuwe corporate video

De internationale (her)lancering van Aritech viel in volle pandemie. De middelen waren daardoor beperkt, maar misschien ook net niet. We zullen het nooit met zekerheid kunnen zeggen, maar het thuiswerken en de andere dynamiek op kantoor droegen er ongetwijfeld toe bij dat de zorgvuldige getimede campagne op LinkedIn een schot in de roos was. Onder andere dankzij deze video.

Inhoud rebranding-opdracht

 • Merkstrategie
 • Fijnstellen van merkarchitectuur
 • Brand promise - Safeguarding the irreplaceable 
 • Campagne - The A-brand is back
 • Ontwikkeling van key-visual met verwijzing naar de centrale merkwaarden
  • Innovation
  • Reliability
  • Customer Centricity
 • Ontwikkeling afgeleide key-visuals voor vertical markets
 • Brand video
 • Lanceringscampagne op sociale media

Is uw merk ook toe aan een rebranding?

Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvende kennismaking. We luisteren in de eerste plaats naar uw verhaal en tonen u graag enkele van onze realisaties die daarbij aansluiten.