Terug naar één overkoepelend verhaal.

United Technologies Corporation (UTC) is securityfabrikant en distributeur van een breed aanbod aan innoverende technologie.

Het bedrijf telt meer dan 800 deskundige werknemers in maar liefst 18 landen. Hun afdeling Fire & Security brengt producten op de markt onder de merknaam Interlogix. Vooral installateurs zijn nu afnemers van deze geïntegreerde securityoplossingen zoals inbraakbeveiliging, toegangscontrole, vuurdetectie en camerabewaking. Maar het bedrijf richt zich ook steeds meer tot particulieren (end users).

UTC ontwerp key visuals

De rode draad

“We merkten dat we overtuigingskracht misten om klanten te winnen voor het merk Interlogix”, opent marketingmanager Marc Van Hooghten. “We wilden opnieuw een lijn brengen in ons aanbod en in onze communicatie over onze producten door een nieuw overkoepelend verhaal uit te werken. Ook onze verouderde stijl van communicatie was dringend aan vernieuwing toe. Daarom namen we contact op met het communicatiebureau Liswood & Tache. We vroegen hen om een rode draad te ontdekken in de verschillende securityoplossingen die we aanbieden. Ons doel? Potentiële klanten duidelijker informeren en overtuigen van de kwaliteit van onze producten.”

We merkten dat we overtuigingskracht misten om klanten te winnen voor het merk Interlogix
UTC ontwerp van folder

Unieke communicatieconcepten

“We begonnen dit project met de creatie van een nieuw, overkoepelend verhaal”, legt Kurt Deneire uit. Hij is projectmanager en vennoot van Liswood & Tache. “Op basis daarvan werkten we een nieuw communicatieconcept uit en we ontwierpen uniek salesmateriaal. De focus lag op de doelgroep van gecertificeerde installateurs, maar UTC wil graag ook meer de eindgebruiker aanspreken. Daarom ontwikkelden we twee unieke communicatieconcepten met een eigen beeld- en woordgebruik zodat we zowel de installateur als de particulier beter bereiken.”

 

“Voor de particulier bedachten we het ‘Smart home control from anywhere’-concept. Voor grote en middelgrote bedrijven creëerden we het ‘Smart building control from anywhere’-concept. We ontworpen een unieke map met verschillende opgefriste salesbrochures. In deze ‘allesomvattende’ map kan UTC nu brochures plaatsen die afgestemd zijn op de situatie. We brachten de brochures in veel talen uit, want UTC is in veel landen in Europa actief: de UK, Zweden, Ierland, Denemarken, Nederland, Portugal, Noorwegen, Italië, Polen, Frankrijk en Duitsland.”

Helder en eenduidig verhaal

“We zijn blij met het eindresultaat. Ons verhaal is nu weer helder en eenduidig. Dat merkten we ook aan de vele positieve reacties die we kregen van ons salesteam en onze dealers”, vertelt Marc Van Hooghten. “We kijken dan ook heel tevreden terug op onze samenwerking met Liswood & Tache.”

Creatief Concept UTC


Herkent u zich in de situatie van UTC?

Wij helpen u graag verder bij al uw marketing- en communicatiebehoeften.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor meer informatie.