Wij verkopen geen huizen maar warme nesten op maat.

Midden jaren ’80. Een periode waarin het ene na het andere bouwbedrijf failliet gaat. Vaak te wijten aan een onpersoonlijke omgang en benadering van de klant. In die context ontstaat bouwbedrijf AVL, de Aannemers van Limburg.

“Wij wilden het graag anders aanpakken en van die persoonlijke, directe omgang met de klant juist ons speerpunt maken”, vertelt marketing- en salescoördinator Sonja Grosemans. “En ik denk dat we mogen zeggen dat we daarin geslaagd zijn. Als sleutel-op-de-deurfirma hebben we ondertussen 3500 woningen afgeleverd.

We bouwen nog steeds volgens de traditioneel massieve bouwprincipes. En onze lokale vakmensen leveren altijd kwaliteitsbouw af. Daar staan we voor. Ondertussen proberen we innovaties in onze sector steeds voor te blijven door te investeren in de kennis van onze bouwkundig ingenieurs. Want we willen steeds topkwaliteit leveren, nu en in de toekomst.” 


AVL all seasons logo

“Wij wilden het graag anders aanpakken en van die persoonlijke, directe omgang met de klant juist ons speerpunt maken”

Eerst het communicatieconcept

“In 2017 namen we contact op met Liswood & Tache. We wilden ons graag meer laten zien op de sociale media. Daarom vroegen we hen een socialmediaplan voor ons uit te werken. Maar omdat wij nog geen communicatieconcept hadden, stelden ze voor om dat eerst uit te werken”, legt Sonja Grosemans uit. 

“We gingen op zoek naar de eigenheid van hun onderneming. Wat is nu echt typisch AVL? En waarmee onderscheiden ze zich van de concurrentie?”, legt Benjamin Vrancken uit. Hij is account manager en partner bij L&T. “We ontdekten dat het verhaal over de woning eigenlijk centraal staat. AVL verkoopt de sfeer en het thuisgevoel dat een woning oproept. Een warm nest op maat. En ze zijn prijsvast. Op die identiteit werkten we verder. Zo kwamen we tot hun onderscheidend communicatieconcept. AVL verkoopt niet zomaar huizen maar een thuis. Zoveel meer dan een bakstenen gebouw.”

Inspiratieboek AVL

Inspiratieboek 

“Eenmaal de identiteit van AVL scherpgesteld, ontwikkelden we hun socialmediacampagne. We richtten ons tot een afgebakende doelgroep in een afgelijnde regio. Ons doel? Via storytelling potentiële klanten overtuigen om hun contactgegevens achter te laten.

Met die gegevens ging het salesteam van AVL vervolgens aan de slag. Een belangrijke tool om contactgegevens te verzamelen was het inspiratieboek. Die kunnen geïnteresseerden gratis downloaden als ze hun e-mailadres opgeven.”

 “We voerden gerichte campagnes via Google Adwords, Google Display en de sociale media. Maar ook via print (krant) en direct mailing.  Al snel rolden de resultaten van onze marketinginspanningen binnen.”

Spectaculaire resultaten

Marketing- en salescoördinator Sonja Grosemans blikt tevreden terug op hun keuze om met L&T in zee te gaan. “We zijn erg content over onze samenwerking met L&T. De resultaten liegen er niet om. Ten opzichte van 2017 ontvingen we in 2018 ruim 40% meer leads."

“Maar je wil natuurlijk ook echte verkoop zien en nieuwe klanten trekken. Ook op dat vlak waren de scores bijzonder goed. Onze sales groeiden in 2018 met maar liefst 57%. Op negen maanden tijd verkochten we 140 huizen, terwijl er dat in het jaar ervoor nog maar 89 waren. We zijn erg tevreden en opgetogen over de aanpak van L&T. De resultaten zijn er. Onze doelen zijn bereikt”, zegt Sonja Grosemans tevreden. 

AVL Magazine


Herkent u zich in de situatie van AVL woningbouw?

Wij helpen u graag verder bij al uw marketing- en communicatiebehoeften.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor meer informatie.