Een doordachte online marketing strategie.

ONLINE STRATEGIE

________________

Digitaal is het nieuwe normaal. Geen marketing- of communicatiestrategie meer zonder een stevig onderbouwd online luik dus.

 

Ook voor je online strategie stelt Liswood & Tache duidelijke doelstellingen en welomschreven doelgroepen centraal in een zorgvuldig geselecteerde combinatie van marketingtools. 

Uw website in uw communicatiestrategie

Je website is er daar vanzelfsprekend één van, maar altijd als onderdeel van je totale communicatiemix. Want een website hebben is één, er (veel) volk naar toe krijgen nog heel wat anders. 

Je surft toch ook niet spontaan naar willekeurige websites alsof je doelloos door een winkelstraat slentert? 

Wanneer bezocht je zonder aanleiding nog eens een website van een van je belangrijkste klanten of leveranciers? Inderdaad: niet. Een website zonder gepaste communicatiestrategie is dan ook als een mailing zonder adressenlijst of een reclamespot zonder mediaplan.

Wat met sociale media?

Sociale media hebben elk hun eigen publiek, werkwijze en potentieel. Bovendien komen er continu nieuwe sociale media bij en verdwijnen er ook weer. Dus waar moet je op inzetten? En hoe begin je aan een social media strategie

 

Dat vertellen we je graag aan de hand van inspirerende voorbeelden en do’s & dont’s uit eigen ervaring. 

 

Dus als je toe bent aan een echt crossmediale marketing- en communicatiestrategie, kom dan zeker eens praten. Dat kost niets, dus uw ROI ligt bij voorbaat hoger dan verwacht. Bovendien kan je genieten van een subsidie tot 40% voor het opstellen van een online strategisch plan.

Bel 011-850 350 en vraag naar Kurt.

 

Tot 30% subsidie voor uw online marketingstrategie.

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf.  

  

ZELF AAN DE SLAG ?

________________

Wanneer je gericht marketingcampagnes wilt opzetten, dan is het maar beter dat je ook weet welke doelgroep je best moet aanspreken. Start dus niet meteen met het lanceren van marketingcampagnes, maar doe eerst een grondige analyse van het doelpubliek.

Maak verschillende doelgroepen aan en koppel hier persona’s aan vast zodat je weet welk type content wel gesmaakt wordt door de doelgroep die je wil targetten.

Analyse

Ga eens wat dieper kijken in de klantenlijst uit het verleden of maak voor jezelf op welk type klant je in de toekomst wilt bereiken. Maak verschillende groepjes van klanten. Denk bijvoorbeeld aan segmentatie op:

 • Type klant (particulier/bedrijf)
 • Sector (IT, non-profit, …)
 • De verschillende communicatiekanalen met klant (e-mail, Facebook, …)
 • ...

Op basis van deze parameters kan je al mooie groepjes van (toekomstige) klanten maken. Wanneer je al deze groepjes langs elkaar zet dan zal je zien dat elke groep specifieke kenmerken heeft.

Het zijn die kenmerken die je in het achterhoofd moet houden wanneer je start met de opzet van de marketingcampagnes.

Persona's

Nu we weten welke groepen van klanten er allemaal bestaan, kunnen we aan deze groepen persona’s plakken. Dit zijn eigenlijk voorbeelden van het ideale klanttype. Om alles beter begrijpbaar te maken, raden wij jou aan om bij de opmaak van een persona ook echt een foto van een persoon te kiezen die op de een of andere manier perfect past bij de kenmerken die de groep vertegenwoordigen.

Stel nu dat we een groep van particuliere klanten hebben die onze producten en/of diensten hebben leren kennen via Facebook. Dan zou het persona gekoppeld aan deze groep er als volgt kunnen uitzien:

 • Geslacht: man/vrouw
 • Leeftijd: 20 - 24j
 • Opleiding: Master diploma
 • Inkomen: 24.000 euro - 30.000 euro
 • Werkinformatie:
  •   Sector: Gezondheidszorg
  •   Bedrijfsgrootte: 10 - 50 werknemers
 • Online activiteit:
  •   Facebook
  •   Instagram
  •   LinkedIn
  •   Gebruikt het internet om opzoekwerk te doen
  •   Gebruikt het internet om online aankopen te doen

Tip: Werk de persona’s visueel uit. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk. 

Marketingcampagnes

Nu het duidelijk is welke doelgroepen en persona’s er allemaal belangrijk zijn voor jouw organisatie, kan je beginnen denken aan de opzet van de marketingcampagnes.

Maak gebruik van een contentkalender. Een contentkalender is eigenlijk niets meer dan een simpele tabel die jou een overzicht geeft van welke content tegen wanneer klaar moet zijn. Deze kalender gaat jou helpen om jouw doelen te bereiken.

Adverteren zal vanaf nu dus een pak gemakkelijker verlopen. Kijk welk type content je wil gebruiken om te adverteren, maak hier een advertentie van en stel de juiste doelgroep in naar het voorbeeld van de eerder opgemaakte doelgroepen/persona’s.

Conclusie

Loop dus niet te hard van stapel wanneer je wil starten met adverteren. Doe eerst de nodige analyses zodat je het advertentiebudget zo optimaal mogelijk inzet. Door gepersonaliseerde content te tonen aan de juiste doelgroep, gaat er meer interactie en dus ook meer conversie zijn.